Vořech roku 2023: Jak jsme zabezpečili nedostupnou spodní lávku pardubické chirurgie? Vychytávkou, kterou jste nikdy nikde neviděli

Někdy to jde jako po wédéčku, jindy musíme rozlousknout pěkně tvrdý montážní vořech. Třeba ten v úplně nově postavené chirurgii Pardubické nemocnice. Jak zajistit záchytným systémem pochozí lávku z pororoštu, na kterou se zespodu nedostanete, ptáte se? Taky jsme se ptali. Nakonec pomohl zlepšovák, jaký svět neviděl. Na to vsadíme gatě.

Úkol zněl jasně: Zabezpečit pochozí lávky mezi patry

Všechny lávky byly z pororoštu, takže o postupu nebylo pochyb – půjdem na to odspodu. Se správným vercajkem a ROOFIX záchytným systémem to šlo samo.

Nový pavilon pardubické nemocnice

montáž ROOFIX nová chirurgie Pardubická nemocnice vedoucí montáží Nemocnice Pardubice nový urgentní příjem

I přes líbivý zvuk vrtačky si dvojhlasem notujeme Dělání, dělání… A pak nám to došlo. Spodní lávka je v 9metrové výšce a pod ní jsou chodníky, co voní novotou. Takže žebřík ne. Plošinu ne. Co teď? 

montáž záchytného systému Pardubická nemonice nová chirurgie

Problém: Na spodní lávku se z plošiny ani zespodu nedostaneme

Sundali jsme helmy, utřeli orosená čela, podrbali se na hlavě a vyložili karty na stůl: Úplně první lávku nemůžeme zajistit zespodu, protože:

  • je v devítimetrové výšce, takže žebříkem se tam nedostaneme,
  • pod ní jsou nové chodníky, které se nesmí poškodit plošinou.

Tududumtum.

Pardubická nemocnice nový příjem případová studie

Řešení: Vychytávka svařená na míru pro Pardubickou nemocnici

S nápadem a návrhem vychytralého řešení nakonec přišla naše chytrá hlavička – vedoucí montáží Michal Ďurišík. Uvědomil si totiž, že mezi budovou a roštem je mezera, se kterou se dá pracovat.

A tak nakreslil a nechal svařit vyfikundaci – učko s ořechem 24, maticí a podložkou (takovou tu prodlouženou ruku s pěkným bicákem) – protáhl ji mezerou a dostal se pod pororošt. Do vyfikundace (oficiální termínus technikus) pak kluci nasadili kotvu, podrželi si ji, našroubovali a potom už klasicky dotáhli. Takhle pro všechny 4 kotvy a 51 kotvicích bodů. Voilà!

montáž záchytného systému Pardubická nemocnice záchytný systém nový pavilon Pardubické nemocnice

Jak se to povedlo? Posuďte sami:

Za 26 sekud je hotovo :D.

 

Moudro na závěr: „Když spěcháš, tak zpomal. Jinak se zákonitě něco podělá.“

Michal Ďurišík, vedoucí montáží v ROOFIXu, mimořádně poutavý rozhovor s Michalem si můžete přečíst zde

 

Hodila by se vám chytrá ROOFIXí hlavička? Vyrábíme, dodáváme, instalujeme a navrhujeme záchytný systém. A taky školíme! →  Kontaktujte nás

ROOFIX Vořech roku 2023

 

 

Zajímá vás, jaké vořechy jsme loni (vy)řešili? Sledujte naše příběhy z praxe :).

Zpět na přehled

Nahoru