Denně odbavím 70 hovorů a na bernartický fuckup jen tak nezapomenu, říká vedoucí montáží ROOFIXu

Občas nás nutí v pozici myslitele, s hlavou podepřenou, zamyslet se nad nesmrtelností brouka (a vytratit se nepozorovaně ze své kanceláře), jindy smíchy ubrečené kolegyně litují, že ráno nenahodily voděodolnou řasenku. Ač se možná svým poctivě vypěstovaným plnovousem chystal na dráhu profesionálního filozofa, své místo má Michal Ďurišík už rok a půl na židli vedoucího montáží záchytných systémů v ROOFIXu.

Co na sebe Michal prásknul?

  • Co má pod palcem, když zrovna nedělá vrbu montážníkům.
  • Proč musí občas sám vyrazit do terénu.
  • 3 fuckupy, které málem ohrozily zakázku.
  • Do čeho se nadchnul natolik, že se kvůli tomu chystá v ROOFIXu speciální místnost.
  • Co ho fakt baví a do čeho se musí tak trochu nutit.

vedoucí montáží Michal Ďurišík

První Michalův filozofický hlod: „Když spěcháš, tak zpomal. Jinak se zákonitě něco podělá.“

 

Co máš v ROOFIXu pod palcem?

Občas kupu papírů, jindy vrtačku. Mým hlavním úkolem je ale koordinace práce, výroby, montáží, zakázek a lidí. Starám se o to, aby maloobchodní zakázky na klíč šlapaly jako hodinky, takže chystám plány pro montážníky, kontroluju, jestli je na nejbližší plánované zakázky vše vyrobené a připravené, domlouvám spolupráce s externími montážníky a zajišťuju komplexní realizaci a natažení lan záchytného systému pro velkoobchodníky. A málem bych zapomněl na tahovky, ty mám taky pod palcem.

Mimo to během dne vyřídím 70–80 hovorů, poklepu kluky montážníky po ramínku, když si potřebují vylít srdíčko, vypiju dvě kafe a jdu domů.

 

Takže si občas střihneš nějaké montážní číslo v terénu?

Když se nestihnu schovat pod stůl, tak musím, no. Hlavně když někdo zavolá, že potřebuje urgentně záchytný systém na střechu, tak se někdy ještě ten den spakuju a jedu, protože kluci montážníci mají v sezóně naplánovanou práci třeba na 3 týdny dopředu.

 

Ale my víme, že si sem tam střihneš taky hlavní roli ve videu. Povídej!

Se červenám! Začal jsem tak trochu náhodou točit videoobsah z montážního ROOFIX světa. S kamerou jsme docela kámoši a zjistil jsem, že i lidi to baví. Snažím se předat poselství a náladu firmy dál. My jsme tady fakt jako rodina, se kterou (a ve které) je radost pracovat. A zašlo to tak daleko, že už se mi pomalu chystá moje vlastní video studio, kam se budu chodit zašívat. Teda, kde budu vyšívat na nových videích.

 

Michal se kvůli nám hecl a natočil svůj typickej den. :) Minout by vás nicméně neměl Ďurdův prvopočin, kde se oťukával s betonem. Snímek byl nominovaný na Oscara za nejlepší scénář a hlavní mužskou roli, ale protože jsme se báli, že by Ďurda mezi autogramy nestíhal přijímat všechny ty hovory, raději jsme odřekli. 

 

Co tě kromě videí na tvé práci baví nejvíc?

Flexibilita, různorodost a kontakt s lidmi. V ROOFIXu nefunguje striktní hierarchie, každý je plně zodpovědný za svůj díl práce a taky každý ví, že když svou práci neodvede dobře, tak nebude fungovat celý tým. Obecně mě baví, jak jsme otevření a jak bortíme jednu hranici za druhou. Třeba množství namontovaných sloupků za den nebo vývoj nových vlastních výrobků a řešení různých montážních vořechů, v tom se vyžívám. Skoro zamačkávám slzu. Jsem tady fakt rád a ještě tomu tady chci kus života určitě dát. :)

vedoucí montáží Michal Ďurišík profi model

Druhý Michalův filozofický hlod: „Udělej to tak, aby se ti to líbilo. A to platí pro všechno, co člověk dělá. Když jsem s tím já spokojený, je práce hotová.“

 

Do čeho se naopak tak trochu nutíš?

Do vstávání, ale to za mě každý den před šestou vyřeší moje dvě dítka. A pak papírování a vyřizování rutinní korespondence.

 

Dokázal bys vypíchnout nějaký pěkný montážní fuckup? Co se fakt nepovedlo?

Vzpomínám si na tři:

Můj osobní fuckup, když jsem poslal kluky montovat do Bernartic. No, a když po dvou a půl hodinách dorazili z Lázní Bohdaneč do Jeseníků, po střeše ani vidu, ani slechu, zjistil jsem, že měli jet do Bernartic u Liberce.

Přihodím i fuckup kluků montážníků, ať je to fér. To si tak odjeli montovat do Hustopečí a na místě, po 180 kilometrech, zjistili, že zapomněli naložit sloupky. Tak jsem je hodil do auta a v půlce cesty na benzínce jsme si je předali. Asi je omámila vidina moravského vína. To docela chápu.

No a vyhrabu i fuckup zákazníka. Volal mi stavbyvedoucí, že potřebuje namontovat záchytný systém. Není problém, sedli jsme do auta a místo hotové haly jsme objevili jen nosníky bez trapézových plechů. Takže nebylo do čeho montovat. Tak jsme se sbalili a z Českých Budějovic jeli zase domů. Což teda mimochodem potvrzuje zákon schválnosti, že když se něco pokazí, vždycky to je stovky kiláků daleko.

 

Prozraď ještě na závěr své nejbližší plány.

Určitě mě čeká sehnat víc externích montážníků v zahraničí, protože expandujeme. Zatím jednám s týmy na Slovensku a jsem zvědavý, kam dál nás vítr zavane. A taky se mi v hlavě rodí vize montážní pracovní burzy. V naší chystané appce, kde bychom vykopli montážní zakázku a formou aukce by se o ni firmy hlásily. Ale to je v plenkách.

 

 

Virtuální vizitka

Jméno a pozice: Michal Ďurišík, vedoucí montáží, ROOFIX

Kontakt: tel.: 777 640 016, e-mail: michal.durisik@roofix.cz

Role: koordinátor práce a týmu, herec, kameraman, komik a filozof

Koníčky: lov ryb a dvou malých dětí po bytě, šipky

Zpět na přehled

Nahoru