Firma roku 2023: Proč jsme zamáčkli slzu nad druhým místem

Zamáčkli jsme slzu. Dojetím. Až nám z toho překvapení málem spadly gatě. Nečekali jsme to, fakticky. Přesto se náš Kuba, zakladatel BJK Group, pro jistotu hodil v říjnový podvečer do gala, a ještě než se v pardubickém kongresovém centru rozkoukal, přistálo mu v ruce stříbro v soutěži PwC Firma roku Pardubického kraje 2023. A tak jsme Kubu vyzpovídali – co se BJK Group v tomto roce (ne)povedlo a jaké je (bylo a bude) poslání firmy?

Na úvod pro pořádek: Výherci soutěže PwC Firma roku 2023 Pardubického kraje

1. místo: Pekařství a cukrářství Sázava
2. místo: BJK Group (to jsme my, to jsme myyy)
3. místo: EL-VY

Firma roku Pardubického kraje 2023 BJK Group

 

Když došlo na lámání chleba…

„2 218, to je počet úrazů způsobených pádem z výšky v České republice za jeden rok. 224, to je počet velmi vážných úrazů. A 14, to je počet úrazů, které končí tou největší tragédií.“ U koho si Jakub Kopřiva, zakladatel BJK Group, nezískal pozornost při úvodní řeči svým novým účesem, tak touhle statistikou tutově. Pokračoval naštěstí pozitivně: „A proto jsme tu my. Naším posláním je zachytit vaše pády a měnit tak strach ve štěstí. Naším cílem a denním chlebem je dělat všechno pro to, aby se lidé ve výškách pohybovali bezpečně, lehce a bez starostí.“

Jenže – denním chlebem letošního výherce je právě chleba. Takže když došlo na lámání, ehm, chleba, bylo to jasné. A tak zatímco si Pekařství a cukrářství Sázava štrádovalo za své úžasné koláče a housky pro zaslouženou první příčku, Kubovi se pekly koláče leda tak v podpaží. Začalo mu to totiž docházet, potil se radostí a skákal nervozitou. Nebo naopak. Jsme druzí!

Firma roku Pardubického kraje 2023 Jakub Kopřiva BJK Group

Co se letos (ne)povedlo

Je to slušná jízda. Rok 2022 jsme ukončili ve skromném 14členném týmu, o 10 měsíců později je nás 27. Růst kočírujeme úspěšně, v červnu jsme se přestěhovali do větších, pořád ještě voňavých a nově zrekonstruovaných prostor v Lázních Bohdaneč, a povedlo se nám nakopnout velkoobchod. Fajfku píšeme taky v checklistu u nastavení nových procesů a uspořádání prvního ročníku předváděcího veletrhu záchytných systémů.

„Naopak až moc úsilí, peněz a energie nás stojí najít nové parťáky do týmu. Přestože dlouhodobě budujeme pozitivní firemní kulturu, je u nás srandy kopec a work-life balance u nás fakt není jen klišé, současná situace na trhu práce nám prostě nepomáhá,“ říká náš kápo Kuba.

Haló, haló! Možná hledáme právě tebe. Podívej se na volné pozice a přijď s námi hodit řeč.

 

Děkujeme Krajské hospodářské komoře Pardubického kraje za nominaci do soutěže PwC Firma roku. Samou skromností bychom se o tenhle skvělý úspěch jinak sami připravili. :)
 

Zpět na přehled

Nahoru