Podržte se! Nová montáž do trapézu pomocí samovrtných šroubů TEX

Vyvíjeli jsme, testovali, vyvíjeli a testovali a zase jsme o krok před nimi… Brzy se začaly šířit zvěsti – a ano, je to pravda – vyvinuli jsme nové kotvení do trapézu pomocí TEXŮ. Čím je kotvení jiné a proč z toho máme všichni radost?

Montáž tak jednoduchá, že vám nedá spát

Texy asi představovat nemusíme, ale ve zkratce uděláme akademické opáčko, čím se liší od montáže na sklopné kotvy:

  1. Nepředvrtává se – 1. ušetříte čas, 2. životnost fixy při značkování míst pro vrty a 3. nevzniknou špony (pouze prach, ale ten zas tolik nevadí)
  2. Žádné nervy u polohování sklopky – není to sice žádná věda, ale dělat takhle 4 kotvy na 30-50 kotvicích bodech jednomu úsměv na tváři nevykouzlí
  3. Kotví se 18 šroubů – to je sice víc než 4 sklopné kotvy, ale šrouby TEX pouze nasadíte a dotáhnete rázovým utahovákem a vouilá, máte hotovo
  4. Ocelovým podložkám a matičkám konec

Rozdíl v rychlosti kotvení jsme pro vás zaznamenali. Ta jednoduchost a rychlost montáže strhla dokonce i kolegu (školitele Jiřího Juru, ale nebudeme si na něho ukazovat), který zapomněl, že se natáčí. :D Teď je největším fanouškem a na školeních hlásá dobré slovo. No a vy mrkněte na drát, co ho tak ohromilo.

A pokud si raději počtete a doplníte to obrázky, máme pro vás ke stažení návod.

KE STAŽENÍ: Montážní návod do trapézového plechu pomocí TEXů

stáhnout Montážní návod na kotvení do trapézového plechu pomocí texů

Sklopky jsme nepohřbili

Když jsme řekli našemu skladníkovi, že máme nový kotvicí bod do trapézového plechu, zamačkával slzičku, co se všemi těmi sklopkami uděláme. Pravdou nicméně je, že řešení na sklopné kotvy i nadále zůstává.

Kotvicí bod se šrouby TEX je možné instalovat pouze do trapézů s minimální tloušťkou plechu 0,75 mm, na ty tenčí přijde sklopka. Mimo to máme řešení se šrouby TEX vyvinuté zatím pouze pro úzký kotvicí bod, v místech, kde je potřeba použít silný (v rozích anebo tam, kde končí nerezové lano) bude nutné použít ještě postaru sklopky.

A ostatně je to i o preferencích, kdo chce tedy i nadále kotvit na sklopné kotvy, nezavrhujeme ho, kotvicí body vám naceníme a vyrobíme.

Jaké jsou plusy kotvení na samovrtné šrouby TEX?

  • Výrazně jednodušší a rychlejší montáž
  • Kotvením vzniknou menší díry, vyplněné v celém průměru otvoru (to mají požárníci rádi :)) 
  • A co cena? Ne, ta zůstává stejná

Nové kotvení pomocí TEXů TRAPÉZ

To chci omrknout

 

Pokud vás zajímá více o novém produktu anebo byste se na něj rádi rovnou proškolili, zkontaktujte nás.

Zpět na přehled

Nahoru